Odlična kremasta tjestenina s piletinom

Ilustracija Foto: Pixabay

Isprobajte ovu kremastu tjesteninu sa bijelim pilećim mesom. 

Za pripremu je potrebno 400 g tjestenine, 100 g kravljeg sira, 1/2 kg pilećeg bijelog mesa, 1 l mlijeka, 1/2 l povrtne juhe, 1 crni luk, sol, papar, peršin, ulje.

U većem loncu zagrijete malo ulja, pa na njemu propržite piletinu isjeckanu na kocke.Kada piletina dobije zlatnosmeđu boju, izvadite je lonca, a na preostaloj masnoći prodinstajte luk.

Zatim omekšani luk zalijte mlekom i juhom, pa u tekućinu stavite tjesteninu. U lonac vratite piletinu.



Kada proključa, kuhajte sve zajedno oko 10 minuta, odnosno dok se tjestenina ne skuha. Povremeno pomiješajte da se sastojci ne zalijepe za dno.

Pred kraj kuhanja dodajte naribani sir i sve zajedno dobro promiješajte. Posolite i popaprite po ukusu. Na kraju dodati nasjeckani peršin. Poslužite uz sezonsku salatu, piše N1.

Komentari