Omiljeni voditelj iznenadio odlaskom s N1 televizije, evo kamo odlazi

Voditelj i urednik N1 televizije Ivan Skorin objavom na Twitteru najavio je svoje posljednje vođenje informativnog programa “Newsroom”. Dogodilo se to samo nekoliko trenutaka prije ulaska u studio i početka vijesti.

Moj posljednji Newsroom upravo u tijeku. Baš smo se dobro zabavili #N1info – napisao je voditelj, a baš kao i nas, jednog pratitelja je zanimalo kamo odlazi. Čak je i u objavi prije te poručio: “Hvala na svemu N1info. Vrijeme je za nove izazove”.

Usred emitiranja uživo, Skorin je uspio “tweetnuti” koja mu je sljedeća poslovna postaja, a po svemu sudeći vraća se na “mjesto zločina”, odnosno na RTL televiziju gdje će voditi informativni program.

Ivan Skorin karijeru je započeo 2007. u redakciji informativnog programa Nove TV, gdje je pretežno pratio vijesti iz crne kronike. Godine 2010. prelazi u redakciju magazina “Provjereno”, prateći priče o malverzacijama u javnoj nabavi, raznolike potrošačke teme, kao i one iz područja zaštite okoliša te socijalne tematike. Nakon šest godina, 2013. pridružuje se RTL-u, gdje je nastavio postavljati važna i katkada neugodna pitanja, što je i postalo zaštitni znak njegova novinarskog izričaja.

Njegov dokumentarac o prvim danima izbjegličke krize u Hrvatskoj 2016. godine nagrađen je od HND-a za najbolji snimateljski rad. U prošlosti je iscrpno pratio pravosudne slučajeve vezane uz Zdravka Mamića i Milana Bandića, a u kroz 2017. godinu najviše je pažnje posvetio slučaju  Agrokor. Skorin je diplomirao televizijsko novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a potom je proveo godinu dana profesionalnog usavršavanja na Kent State Universityju u Ohiju.

U slobodno vrijeme piše filmske scenarije. Dosad su realizirana četiri njegova kratka igrana filma, „Špansko kontinent“ (2010.) „Sin“ (2012.) „Babysitter“ (2012.) i „I vani si“ (2016.), od kojih su pojedini i nagrađeni u sklopu Dana hrvatskog filma, studentske revije FRKA, a bilježi i sudjelovanje u sklopu natjecateljskog programa Sarajevo film festivala. Skorin je na N1 televiziju došao 2017. godine te se na njoj zadržao u informativnom programu sve do danas.

Komentari