‘OTKRIVENJE PO SVETOJ MIRELI’ Holy iščekuje Apokalipsu u dugoj crnoj haljini: ‘Pravoslavni pop bez brade’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Bivša ministrica zaštite okoliša, 51-godišnja Mirela Holy, trenutno je profesorica na fakultetu, a kako je objavila na svojim društvenim mrežama, također je i u iščekivanju ponedjeljka.

“U iščekivanju Apokalipse… Nakon 31 godine čekanja na četiri jahača, u ponedjeljak 27. veljače 2023. godine u 19 sati u Salonu lutaka, Trg Sv. Trojstva 3, Osijek, dogodit će se Otkrivenje po Svetoj Mireli”, napisala je Holy uz fotografiju, koja je privukla više pažnje od ovog kratkog, ali vrlo neobičnog teksta, prenosi Dnevno.hr

https://www.facebook.com/MirelaHoly/posts/872575313810242

Duga, crna, na nekim mjestima predimenzionirana haljina, u kojoj je Holy pozirala, ostala je u sjeni modnog dodatka na glavi. Pokrivalo za glavu nalik je mitri, liturgijskoj kapi koju nose kardinali i biskupi, a to, naravno, nije promaklo korisnicima društvenih mreža.



Istu fotografiju i tekst, uz dodatak “Dođi, ako se usudiš”, objavila je i na svom Twitter profilu, gdje su reakcije bile nešto žešće. “Izgledate kao pravoslavni pop samo bez brade”, “Postali ste pravoslavni pop”, “Radije bih si presudio hrđavom žlicom”, “Ne usudim se”, neki su od komentara “podbadanja”.

Ipak, oglasili su se i oni koji su veoma zainteresirani za njezin rad i oduševljeni njezinim outfitom. “Pratit ću pomno tvoje Otkrivenje. Nadam se da ćeš otkriti sve što se otkriti može”, “O čemu je knjiga i gdje se može uzeti? Outfit genijalan”, “Genijalan outfit! A ostali puk neka skrušeno čeka”, podržali su je pratitelji.

“Apokalipsa” je inače knjiga koju je Holy napisala još 1992. godine, a sada, kako je i sama napisala, napokon doživljava svoju promociju. U komentarima je Holy otkrila o čemu se u knjizi radi. “Roman mit koji reinterpertira biblijske priče o Adamu i Evi, Kainu i Abelu kroz okolišne i feminističke naočale”, ukratko je objasnila jednoj pratiteljici.

 

Komentari