Ova torta od krumpira će vas oduševiti, pripremite ju za večeru

Osim krumpira, u ovu finu tortu idu i šunka, sir, vrhnje… Priprema je jednostavna, a umjesto navedenih sastojaka, možete dodati i nešto svoje, na primjer ostatke mesa od ručka.

Sastojci:

  • 600 g krumpira
  • 2 dl mlijeka
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 4 žumanjka
  • 150 g naribanog sira ementalera
  • 50 g maslaca
  • sol
  • muškatni oraščić
  • 4 bjelanjka
  • 150 g sjeckane šunke

Priprema:

Oprani krumpir skuhajte u ljusci, ocijedite, ogulite i sitno nasjeckajte ili usitnite grubo vilicom. Umiješajte šunku. Mlijeko i vrhnje
zagrijte, te prije nego što zavrije, umiješajte sjeckani krumpir. Dodajte žumanjke, naribani sir i maslac, pa sve dobro promiješajte. Posolite, pa začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom.

Od bjelanjaka i malo soli istucite čvrsti snijeg. Polovicu snijega energično izmiješajte sa smjesom od krumpira, a drugu lagano umiješajte kuhačom. Veliku okruglu posudu za pečenje premažite uljem i napunite smjesom od krumpira.

Pecite tortu oko 45 minuta, na 200°C, piše 24 sata.



Komentari