Gotovi prašak za spravljanje pudinga vrlo je praktična stvar. Najprije razmuti prašak za puding u posudi s nekoliko žlica hladnog mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhaj, a zatim dodaj razmućeni prašak te ćeš nakon nekoliko minuta imati ukusan puding od vanilije ili čokolade na stolu.
Ako želiš pudingu obogatiti okus, onda iskušaj ova tri savjeta…
Kondenzirano mlijeko
Umjesto s običnim mlijekom, skuhaj puding iz vrećice s kondenziranim mlijekom. Puding će biti kremastiji i imat će okus „šlaga“. Za tropsku notu možeš umjesto kondenziranog mlijeka koristiti kokosovo.
Malo alkoholnog pića ili/i espresso
Puding od čokolade će, primjerice, biti jako aromatičan ako mu dodaš malo alkohola. Kremasti likeri – poput Baileysa – izvrsni su za to. Radije bi notu kave? Onda jednostavno dodaj malo espressa u lonac prije nego staviš puding.
Savjet: misli na to da kod dodavanja alkohola ili kave trebaš odgovarajuće smanjiti udio mlijeka (npr. samo 400 ml umjesto 500 ml). Inače će puding biti previše tekući.
Začini
Razni začini tipični za kolače dobri su za sve deserte – naravno, i za puding! Hoćeš li dodati žličicu cimeta, malo kardamoma, svježe naribani muškatni oraščić ili cahi-začin – mašta nema grani, piše 24 sata.