Ovih šest poslastica smijete pojesti čak i ako ste na dijeti

Dijete i kontrola prehrane znaju biti vrlo teške. Međutim, postoji riješenje ako vas uhvati želja za slatkim. Postoje deserti koji su zdravi, a istovremeno fini i utažit će želju za šećerom.

Energetske kuglice

Ove slastice jednostavno možete napraviti sa žitaricama, kakaom koji je dobar za srce, maslacem od kikirkija koji je bogat magnezijem te orašastim plodovima koji su bogati vlaknima. Također možete dodati i malo sušenog voća. To se pomiješate, ostavite da se stisne i imate zdravu slasticu kada vas uhvati kriza.

Keksi ili sladoled bogati vlaknima

Deserti bogati vlaknima odlični su kada vam se jede slatko, a ne možete pojesti puno jer su jako zasitni. Stoga, ako kupujete slatko provjerite sastav i kupite nešto s puno vlakana.

Tamna čokolada

Tamna čokolada prepuna je vlakana i zdavih masnoća, a to su dva nutrijenta koji vas dugo održavaju sitima. Što je udio kakaa u čokoladi veći toje ona zdravija jer znači da ima manje dodanog šećera i više vlakana.



Proteinski kolač iz šalice

Za ovaj desert dovoljno je da u šalici izmješate maslac od kikirikija, komadiće čokolade i zgnječene banane. To sve stavite u mikrovalnu i dobit ćete zdravi kolač pun proteina. Ako želite još više proteina, u smjesu možete dodati i mjericu proteinskog praška.

Voće s jogurtom

Voće u kombinaciji s nemasnim jogurtom ili slatkim vrhnjem zdrav je desert, a dugo ćete nakon njega biti siti. To je kombinacija proteina, ugljikohidrata i malo masti. Super je dodati i bobičasto voće koje je prirodni antioksidans.

Sladoled od avokada

Avokado je uvijek dobra ideja. S njima se može napraviti fini, kremasti desert koji će vas zasititi, a istovremeno ćete dobiti puno nutrijenata poput vitamina K i C, folata, kalija i magnezija.

Od avokada možete napraviti i mousse ili sladoled ili ga možete koristiti u pitama, prenosi N1.

Komentari