Ovo je najjednostavniji recept za bolonjez ikad

Ilustracija: Pixabay

Odličan bolonjez možete pripremiti čak i ako ste početnik u kulinarskim vještinama.

Talijanska kuhinja svakako je jedna od najpopularnijih, a među najpoznatijim jelima je bolonjez. Iako ga neki kuhaju satima i po kompliciranim receptima, zapravo ga može napraviti svatko. Potrebno je samo pratiti ovih pet koraka.

Korak 1

Stavite kuhati špagete, kada su gotove ocijedite ih i stavite sa strane.

Korak 2

Za umak prokuhajte 500 grama mljevenog pilećeg mesa, po mogućnosti u ekspres loncu.



Korak 3

Zagrijte malo maslinovog ulja i na njemu prepržite sjeckani češnjak. Tome dodajte jednu zelenu čili papričicu, nasjeckani 1 luk srednje veličine i 2 nasjeckane rajčice. Dodajte 2 žlice paste od rajčice i dobro promiješajte.

Korak 4

Dodajte soli po ukusu, žlicu mljevene ljute paprike, prstohvat mljevenog korijandera, pola žlice tucane paprike i žlicu origana. Kuhajte na srednjoj temperaturi dok se sve ne sjedini.

Korak 5

Tome svemu sada dodajte kuhanu mljevenu piletinu i 1/3 čaše vode. Pustite umak da se kuha nekoliko minuta. Naposljetku poslužite sa špagetama, piše Pinkvilla, a prenosi N1.

Komentari