Ovo je protokol u koji se mora obaviti nakon smrti člana kraljevske obitelji

Preminuo je princ Phillip, suprug kraljice Elizabete II. 

Postoji točan protokol koji se mora obaviti nakon smrti člana kraljevske obitelji. Vijest o njegovoj smrti britanskoj naciji i svijetu prvo će prenijeti BBC i glasnogovornik dvora putem priopćenja, i putem društvenih mreža.

Na dvoru će biti proglašeno osam dana žalosti te se očekuje od svog osoblja u palačama da žaluju za princom, a tijekom tog perioda sve britanske zastave u Velikoj Britaniji moraju biti spuštene na pola ‘koplja’ – izuzev one na Buckinghamskoj palači.

Princ Philip, naravno, ima pravo na dostojan pokop koji će financirati porezni obveznici, no to navodno nije želja kraljičinog supruga. S obzirom na to da svijetom još hara pandemija, Philip navodno je prije smrti izrazi želju da ne želi sprovod koji će prenositi televizija i ne želi da se od toga radi ‘cirkus’.



Očekuje se da će umjesto toga njegovo tijelo ležati par dana u palači St. James, gdje je ležalo i tijelo princeze Diane prije pokopa.

Javnost ga neće moći vidjeti, kao što neće moći vidjeti ni trenutak kad će se njegovo tijelo polegnuti u grob koji će se nalaziti u vrtovima Frogmore,u okolici dvorca Windsor.

Preminuo je princ Philip, suprug kraljice Elizabete II.

Komentari