Pet minuta pripreme, tri sastojka a nakon toga dobra kapljica i uživanje u hladovini!

Nekad su one najjednostavniji obroci najfiniji i najdraži! Nešto slično poput hladnog raskomadanog pileta kojeg nosimo za prvi ručak kada dođemo na more, a pojedemo ga putem, i ovo jelo je jedno od onih koje radimo pripremamo i na godišnjem!

Izrazito jednostavan, brzo se priprema, potrebno je svega par sastojaka, a poseban gušt je nakon istog sve zaliti i nekom dobrom kapljicom!

Tjestenina sa sirom umotana u finu slaninu ono je što će oduševiti i najzahtjevnije, a djelovati će kao da ste se nakuhavali i parili se u kuhinji satima!

SASTOJCI ZA 2 OSOBE:



300-400 gr svježeg sira

200 gr tjestenine

2-3 jaja

sol

Priprema:

Stavite kuhati tjesteninu ( kada voda zagrije), a u međuvremenu u posudi pomiješajte jaja i sir, te posolite po želji.  Vatrostalnu posudu obložite slaninom ili šunkom. Ohlađenu tjesteninu pomiješajte sa sir s jajima i stavite u pećnicu.

Bitno je napomenuti kako tjesteninu stavljate u hladnu pećnicu, a sve zajedno pečete na 220 stupnjeva! Nakon sat vremena, kada se lijepo primi boja, tjestenina je gotova!

Po želji preko tjestenine možete dodati parmezana, malo maslinovog ulja, a neki vole pred sam kraj pečenja (10-ak minuta pred kraj) dodati i par žlica vrhnja!

I to je to – sjednite na terasu u hlad i uživajte u ovom jednostavnom, a tako finom jelu!

 

Komentari