Prefini keksi s đumbirom gotovi u tren oka

Ilustracija

Keksi vrlo intenzivnog okusa prave se od svježeg i mljevenog đumbira tako da im je okus doista intenzivan. Odlično idu uz čaj, a u staklenci mogu stajati do tjedan dana bez da se pokvare. Naravno teško da će do tada ostati nepojedeni.

Za njihovu pripremu bit će vam potrebno:

  • 100 g slanog maslaca, narezanog
  • 75 g smeđeg šećera
  • 1 žlica svježe ribanog đumbira
  • 100 g zlatnog sirupa (golden syrup)
  • 250 g brašna
  • 1 i pol žlica mljevenog đumbira
  • 1 žličica soda bikarbone
  • 1 žumanjak, razmućen

Postupak

Upalite pećnicu na 180 stupnjeva i na protvan stavite papir za pečenje. Krenite s pripremom tijesta. Na laganoj vatri otopite maslac i šećer zajedno sa svježim đumbirom i zlatnim sirupom pa ostavite da se ohladi.

U drugoj posudi pomiješajte brašno, mljeveni đumbir i soda bikarbonu drvenom žlicom. Postepeno umiješajte ohlađenu smjesu šećera i žumanjak. Kratko miješajte da dobijete tijesto.



Potom od tijesta pravite kuglice težine 20 g i slažite ih na protvan. Između svake neka bude razmak od tri centimetra jer će se tijesto tijekom pečenja raširiti. Pecite ih 8 do 10 minuta dok malo ne porumene.

Nakratko ih ostavite da se ohlade na protvanu, koju minutu pa prebacite na rešetku da se skroz ohlade, prenosi 24sata.

Komentari