Za pripremu ovog ukusnog i bogatog variva neće vam trebati mnogo vremena, a pripremit će te ručak za cijelu obitelj.
Sastojci:
- 500 g pilećih karabataka
- 300 g krumpira
- 3 mrkve
- 3 režnja češnjaka
- 1 glavica crnog luka
- 1 l pilećeg temeljca
- 1 lovorov list
- 1 žlica brašna
- biljno ulje
- sol, papar
- svježi peršin za ukrašavanje
Priprema:
Na malo biljnog ulja propržite od kostiju očišćene karabatake izrezane na komade dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Izvadite piletinu iz lonca i ostavite sa strane.
Na preostaloj masnoći prepržite luk i mrkvu izrezanu na kockice dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno četiri do pet minuta.
U lonac dodajte izrezani češnjak i dinstajte ga oko pola minute.
Prelijte sve zajedno pilećim temeljcem.
Pomiješajte brašno s malo vode dok ne dobijete glatku smjesu i ubacite u lonac. Sve dobro promiješajte.
Dodajte očišćeni krumpir izrezan na kocke.
Vratite piletinu u lonac, pa dodajte lovorov list, posolite i popaprite.
Kuhajte sve zajedno još oko 25 minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja.
Na kraju poslužite s malo svježeg peršina.
Dobar tek!