PREPORUČUJU SE PUŠAČIMA Ova tri začina čiste pluća od toksina

Ilustracija

Istraživanja su pokazala da određene vrste hrane i pića čiste organizam od štetnih tvari. 

Češnjak

Češnjak nazivaju prirodnim antibiotikom, sredstvom za odčepljivanje dišnih puteva, moćnom biljkom s antikancerogenim i protuupalnim djelovanjem koji suzbija gljivice i pojedine viruse.

Sadrži alicin koji uništava infekcije dišnog puteva, a mnoge su studije pokazale da je i učinkovit pomagač u čišćenju pluća kod osoba koje su pušači, ali i bivši konzumenti duhanskih proizvoda.

Najviše ljekovitih svojstava ima kad se jede sirov. No, ne preporučuje se osobama koje imaju probleme sa želucem i probavnim sustavom.



Đumbir

Ovaj začin osnažuje imunitet, poboljšava probavu, smanjuje nadutost, smanjuje upalne procese u tijelu te uklanja toksine iz pluća i ostatka tijela zbog čega se preporučuje pušačima. Dnevno se ne bi smjelo pojesti više od komadića đumbira veličine oko dva centimetra.

Kurkuma

Neka su istraživanja pokazala da kurkuma, koja je iz porodice đumbirovki, poboljšava čišćenje pluća od štetnih tvari kao posljedice pušenja ili života u zagađenom prostoru. Također, prevenira bolesti dišnog sustava, piše Zadovoljna.hr.

Komentari