Prestanemo li ikad brinuti za to kako nas drugi vide? Evo što kaže istraživanje

Pixabay

Jeste li se nekada pitali možemo li se riješiti one brige što drugi misle o nama?

Istraživanje koje je u Velikoj Britaniji napravljeno među dvije tisuće odraslih kaže da možemo – otprilike nakon navršene 46. godine života – kad većina postaje zadovoljna sama sa sobom, piše Večernji list.

Tako bar tvrdi 72 posto ispitanika koji dodaju i da su, od kad ne mare za tuđe mišljenje, puno zadovoljniji nego prije. Razlog što toliko brinemo o tuđem mišljenju naše su nesigurnosti, a studija je otkrila i da tek u trećem desetljeću života postanemo zadovoljni sa svojim izgledom – točnije muškarci oko 34., a žene oko 36. godine života.

Sa svojim smo partnerima i romantičnim vezama zadovoljni oko 37. godine života, a nakon što zakoračimo u četrdesete postajemo zadovoljniji i s poslom, odnosno karijerom.Životne situacije koje nam prema studiji najviše pomažu da se ugodnije osjećamo u vlastitoj koži su: Roditeljstvo, vjenčanje, odlazak u mirovinu, putovanja, učenje vožnje, vlasništvo nad nekretninom, dobivanje unuka, gubljenje kilograma, diploma, zaruke, razvod, ili postizanje nekog cilja koji smo si zadali, prenosi N1

Komentari