Pripremite zapečene makarone s mljevenim mesom

Ovo jelo možete pripremati u bilo koje doba godine, a umjesto klasičnog bolonjeza ide u pećnicu i prelijeva se vrhnjem i jajima pa postaje još sočnije i ukusnije. Dobar tek!

Sastojci:

500 g tjestenine
500 g mljevene junetine
glavica luka
250 ml vrhnja
4 češnja češnjaka
prstohvat suhog peršina
2 žlice koncentrata rajčice
2 jaja
sol i papar

Priprema:

Na ulju ispržite mljeveno meso i narezani luk. Kad pusti sokove, dodajte sol, papar, žlicu rajčice i peršin. Pirjajte da se zgusne, dodajte narezani češnjak i pržite još minutu. Skuhajte i ocijedite tjesteninu. Pola količine stavite u lim za pečenje, prekrijte mesom i stavite ostatak tijesta. Umutite jaja s vrhnjem, žličicom rajčice i malo soli. Prelijte preko tijesta i zapecite 15 minuta.



Komentari