Prirodno bojanje kose: Može li je sok od limuna posvijetliti?

Stručnjaci ističu kako su prirodne metode posvjetljivanja kose manje agresivne od kemikalija, ali je i njihov efekt blaži. 

Ljeto je idealno doba za posvjetljivanje kose, a svijetle tonove najlakše će postići kosa sa žutim pigmentom, dok stručnjaci to ne preporučuju onima sa tamnijim tonovima. Naveli su različite metode sa kojima se može promjeniti boja.

Limun

Pomiješajte svježe iscijeđeni limunov sok s toplom vodom u omjeru 1:1. Mješavinu nanesite na kosu, ostavite da djeluje 10-15 minuta i pustite da se kosa osuši na suncu. Sunce će pojačati djelovanje limuna.

No s ispiranjem kose limunom treba biti oprezan zato što je može oslabiti i učiniti lomljivom, pa se preporučuje ovaj tretman koristiti najviše jednom u tjedan dana, pišu 24sata.



Cimet

Osim limuna u posvjetljivanju pomaže cimet. Dovoljno je tri žličice cimeta pomiješati s četiri žličice regeneratora i umasirati u vlasište. Nakon toga kosu treba zaštititi kapom za tuširanje i ostavite da djeluje četiri sata prije nego isperete. Cimet može kosu posvijetliti i do tri nijanse. Postupak možete ponoviti i nekoliko puta sve dok ne postignete željenu boju.

Kamilica

Skuhajte jači čaj od kamilice i ostavite da se ohladi. Nakon toga kosu isperite čajem i nanesite regenerator koji se ne ispire, a u koji ste prethodno dodali nekoliko žličica čaja. Pustite da se kosa osuši na suncu zato što kao i kod limuna, pojačava djelovanje kamilice. Kosa će tako lakše posvijetliti.

Med

Med sadrži nisku razinu hidrogen peroksida koji posvjetljuje kosu, pa možete pomiješati žličicu meda sa šalicom vode i ostaviti pola sata. Nakon toga u mješavinu dodajte šalicu maslinovog ulja i nanesite na kosu te zaštitite kapom za tuširanje. Ostavite da djeluje sat vremena i isperite mlakom vodom. Med neće previše posvijetliti kosu, pa ga možete kombinirati s limunom ili cimetom.

Komentari