Prošlo je 16 godina od smrti legendarnog Borisa Dvornika

Foto: Josko Supic / Cropix

Na današnji dan prije 16 godina napustio nas je veliki hrvatski glumac Boris Dvornik.

Preminuo je u svom domu od posljedica srčanog udara, a njegovo ime zauvijek će ostati upisano ne samo u anale kazališne i filmske scene, već i u srca svih kolega, prijatelja, ali i glumaca koji će to tek postati.

Dvornik se na filmskom ekranu pojavio 1960. godine u filmu France Štiglica, ”Deveti krug”. Glumio je u ”Ponosu Ratkajevih”, seriji ”Velo misto” i ”Naše malo misto”, upravo je nakon prvog svog filma upoznao ljubav svog života, svoju Dijanu.

”Bilo je to nakon njegovog prvog filma ”Deveti krug”. Tada su svi mladi šetali Pjacom, tamo se sve događalo. Bila je to odmah ljubav”, svojedobno se za Jutarnji list prisjetila Dijana Dvornik.



Foto: Cropix

‘Svaka bi ga stvar uznemirila, nije bio jak kako je izgledao’

”Masu puta sam se s mojim Borisom nasmijala, pa i naljutila na njega, tako je to u svakom braku i ljubavi. Ali, on je bio stvarno dobar i pošten čovjek. Sve je primao srcu i duboko proživljavao, svaka bi ga stvar uznemirila, a posebno nepravda. To ga je, čini mi se, i odvelo u smrt. Nije bio jak kako je izgledao, baš kao i Dino. Bili su zapravo jako slični. Neizmjerno mi nedostaje njihova prisutnost, kako god okreneš sam si, svi imaju svoju familiju”, rekla je Dijana.

Vjenčali su se čim je Dijana navršila 18 godina, a ljubav je s godinama samo jačala. Često ga je pratila na snimanja, a uz nju su često bili i sinovi Dino i Dean Dvornik.

Brojne anegdote s “didom” kroz godine su podijelile njegova unuka Ella te snaha Danijela, supruga njegova sina Dine koji je umro samo šest mjeseci nakon svog voljenog oca.

Na današnji dan prije 15 godina umro je Dino Dvornik: Supruga mu posvetila emotivnu objavu

Komentari