RAMBO AMADEUS USRED BEOGRADA: ‘Je*** vam mater! Dubrovnik granatiraju, a mi sviramo!’

Rambo Amadeus/profimedia

Kultni crnogorski glazbenik specifičnog izričaja Antonije Pušić, poznatiji pod imenom Rambo Amadeus, od prvih je koraka svoje glazbene karijere “tražena medijska roba”.

Da je odvažan i bez dlake na jeziku, Rambo je pokazao i u najopasnijim, ratnim vremenima naglo prekinuo festival “Beogradsko proljeće” i to u trenutku nastupa pjevačice Bebi Dol kako bi svima dao do znanja o nesreći koja je, u trenutku glazbe i zabave u susjednoj Srbiji, snašla bombardiranu i granatiranu Hrvatsku.

“Imam dvije minuta da se obratim naciji. Dok mi sviramo, padaju bombe na Dubrovnik i Tuzlu. Nećemo da zabavljamo biračko tijelo. Jebem vam mater”, uzviknuo je Rambo Amadeus 1992. usred Beograda.

https://www.youtube.com/watch?v=etmUzT5Xs8w



Ovaj pjevač i tekstopisac bio je svjestan težine izgovorenih riječi, kao i činjenice da će ga, obzirom da je sve išlo izravno u eter Radiotelevizije Beograd, čuti cijela Srbija. Iako je Rambo ovo izgovorio u vrijeme tvrdog, Miloševićevog režima, nije bilo previše iznenađenja oko ovog istupa jer ako je itko mogao javno odaslati ovakvu poruku, onda je to ovaj umjetnik koji je i danas sklon komentirati dnevne političke aktualnosti diljem cijele bivše Jugoslavije.

Komentari