Recept za slasnu poljsku salatu, bolju od francuske

Jarzynowa, salata od krumpira i korjenastog povrća Poljaci pripremaju za blagdane i druženja, a vrlo je slična francuskoj. Osim krumpira, mrkve i jaja, u salatu (ovisno o receptu) idu i grašak, kiseli krastavci i jabuka, a često se dodaje i kopar. Sočnost pruža mješavina jogurta, majoneze i senfa.

Sastojci za poljsku salatu:

  • 4 srednja krumpira
  • 2 srednje mrkve
  • 4 jaja
  • 6 ukiseljenih krastavaca
  • 2 manje jabuke
  • 0,5 žlice gustog jogurta
  • 5 žlica majoneze
  • 1 žlica senfa
  • svežanj kopra
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

1. Stavite krumpir i oguljenu mrkvu u lonac, dodajte vodu i pustite da zavrije. Kuhajte dok ne omekša. Jaja skuhajte u drugom loncu.

2. Kad se ohladi, ogulite krumpir pa ga nasjeckajte na kockice. Narežite i mrkvu, jaja, kisele krastavce i jabuke. Usitnite kopar

3. Pomiješajte jogurt, majonezu, senf pa promiješajte.



4. Prebacite sve sastojke u istu zdjelu pa pažljivo miješajte dok preljev ne obloži povrće. Prema potrebi dodatno začinite i ostavite da se hladi.

 

Komentari