Redatelj Dalibor Matanić nakon priznanja skandala i isprike obrisao profile na društvenim mrežama

Foto: Srdjan Vrancic/Cropix

Redatelj Dalibor Matanić večeras je u Facebook-statusu priznao da se na neprimjeren način ponašao prema kolegicama, zbog čega je izgubio unosne poslove, te je poručio kako se kaje za svoje postupke. Vijest je odjeknula društvenim mrežama, a zatim i medijskim prostorom.

– Iskreno i neizmjerno žalim zbog svojih neprimjerenih postupaka, koji su izazvali kod pojedinih žena osjećaj uznemirenosti i nelagode. Nisam bio svjestan svog pogrešnog pristupa prema kolegicama izvan seta. Ne postoji opravdanje ni isprika za moje postupke. Poznat sam po specifičnom, rubnom humoru i radikalnim metodama rada ne bi li glumci bili što bolji u kadru, no ništa ne opravdava ako nekome izazovete osjećaj nelagode, napisao je među ostalim Matanić.

Deaktivirao je i profil na Instagramu.

Foto: Screenshot Instagram

U potpunosti se povlači iz javnosti

– Tek sada kad sam se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti i u radu sa stručnim osobama, osvijestio sam da sam na neprimjeren način uznemiravao kolegice. Sve se zbivalo u trenucima kad sam bio pod utjecajem alkohola ili droga, dodaje.



– Nakon ove izjave u potpunosti se povlačim iz javnosti i molim sve za razumijevanje s obzirom na to da sam na liječenju upravo zbog problema koje sam uzrokovao, zaključio je Matanić.

Večernji list danas je objavio kako je poznati redatelj “godinama slao neumjesne poruke i stvarao neugodne situacije na snimanjima”. Također navode da su razgovarali “s velikim brojem žrtava koje su uglavnom mlade djevojke”.

Komentari