Sarajevska gradonačelnica o otkazanom koncertu Tonyja Cetinskog: ‘Jednostavno nismo mogli…’

Foto: Facebook

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je u emisiji Jutro za sve na BHT-u govorila o obilježavanju 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu te se osvrnula na koncert Tonyja Cetinskog, koji se ipak neće održati.

“Zbog nemogućnosti zakonskog unosa i utroška sredstava Grad Sarajevo nije mogao podržati navedeni koncert. Dakle, ne radi se apsolutno ni o kakvom animozitetu ni o otkazivanju. Nismo mogli otkazati nešto što nismo ni zakazali. Jednostavno nismo mogli na zakonit način provesti sve procedure”, rekla je Karić.

“Sarajevo nikada nije bilo zatvoren grad, mi sa posebnom radošću dočekujemo sve kulturne radnike i umjetnike širom svijeta. Zaista smo zahvalni za sve što je Tony napravio za Sarajevo i za, između ostalog, spot za Prah i pepeo koji je nastao u porušenoj Vijećnici. Mi to nećemo zaboraviti”, dodala je.

Foto: Facebook

Kaže da nema osnova za tužbu

Istaknula je kako smatra da producentska kuća koja je organizirala koncert nema osnova za tužbu. “Kako ćete tužiti nekoga s kim niste čak ni razgovarali, niste imali potpisan ugovor?” zaključila je.



Podsjećamo, krajem siječnja objavljeno je da Tony Cetinski neće nastupati u Sarajevu povodom 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara. “Neka sam i ja to doživio. Eto da i mene netko zabrani iliti otkaže koncert. Sada sam i to doživio. Nemam problem s otkazivanjem koncerta”, poručio je Tony.

Seve komentirala klečavce u Splitu: ‘Apsurd. Zašto ovo dozvoljavamo?’

Komentari