SEVERININA DESETOGODIŠNJA BORBA Milan me ostavio nakon poroda: ‘Nazvala bih to procesom izluđivanja’

instagram

Gotovo deset godina traje borba Severine Vučković za skrbništvo nad sinom Aleksandrom, kojeg je dobila tijekom veze s Milanom Popovićem. Posljednjih nekoliko dana u središtu medijske pažnje su poruke koje je Severina slala Ljiljani Klinger, ravnateljici OŠ Matije Gupca u Zagrebu.

Nakon što je prije nekoliko dana u statusu navela što je navodno ravnateljica Ljiljana Klinger radila njezinom sinu, tvrdeći da je naredila učiteljicama da ga zatvore u školu te da ga je ispisala s vjeronauka bez njezina znanja, Seve je objavila poruke koje je slala ravnateljici.

Sukob s ravnateljicom i Severinine optužbe protiv nje novi su vrhunac drame koja je počela prije gotovo deset godina, nakon što je njezina veza s Milanom Popovićem završila.

Kako je počela ova drama?
Milan Popović i Severina Vučković dobili su sina Aleksandra u veljači 2012. godine, a već nakon nekoliko mjeseci njihova je veza završila. Veza za koju je Severina govorila da je ljubav do kraja života raspala se nekoliko mjeseci nakon rođenja sina, a bivši partneri postali su neprijatelji koji se viđaju samo na sudu.



Severina je u nedavnom intervjuu za h-alter rekla da je odmah po rođenju sina razmišljala o prekidu. Ispričala je da ih je Milan ostavio same nakon poroda i zabranio joj izlaske iz stana u Splitu. Nakon što je s malenim, koji je imao nekoliko mjeseci, otišla u Zagreb, Milan je s njom i sinom prekinuo svaki kontakt.

“Dijete ima dva mjeseca, moja tjeskoba sve više raste, kao i bol pri pomisli da dijete raste bez oca. Vodila sam unutarnje monologe, uvjeravala sebe i dalje da je promjena moguća, propitivala se je li u pitanju moj ego, jesam li ja dovoljno dobra za njega. Kasnije sam shvatila da je to tipično za žrtve nasilja. On je prekinuo svaki kontakt sa mnom, pa time i s djetetom, nije mi odgovarao ni na pozive ni na poruke.

Pozivala sam ga da dođe vidjeti dijete, molila ga da dođe na krštenje djeteta u Rijeku. Mjeseci su prolazili. I dalje sam pokušavala potaknuti emocije kod njega, izvještavala ga kada je djetetu izrastao prvi zub, izražavala žaljenje što nije bio s njim kada je prohodao i izgovorio prvu riječ. Na sve to on uopće nije odgovarao”, rekla je pjevačica.

Krajem 2013. godine Milan i Severina su zbog skrbništva završili na sudu, a u nekoliko navrata događale su se stvari koje su potpuno šokirale hrvatsku javnost.

Poruke ravnateljici su objavljene prošle godine
U listopadu prošle godine objavljene su SMS poruke koje je pjevačica tad uputila Klinger, ravnateljici zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koju pohađa njezin maloljetni sin Aleksandar. Nacional je tad pisao da se ravnateljica Ljiljana Klinger obratila ministru Davoru Božinoviću e-mailom u kojem je napisala: “… ozbiljno se bojim za svoju sigurnost, molim Vas da mi pomognete kako ne bismo, umjesto upozorenja gospođi, morali slati brzojave sućuti”.

Poruke za koje su tad naveli da ih je Severina poslala ravnateljici glasile su ovako: “Moje dijete si poslala u Heinzlovu sa sedam i po godina. Pa zadavila bi te rukama, babo”, “Stara šepava ružna babo”, “Sjedit ćeš i drhtat i trest se krivonoga kao što sam se ja tresla kad si mi maltretirala dijete”, “Stara, zovi donatora koji te uvalio u problem. Jedva čekam da te uhapse i da život provedeš kako zaslužuješ. Mog sina si maltretirala. Svi nalazi će izaći van. Samo da stigne presuda”, “Napravit ću ti prosvjed ispred škole da te izbace, ne s mamama kojima djecu iz škole kupi tko stigne, nego ću okupit ljude na fejsbuku. Tvoje neistine koje si pisala ću čitati kod Šprajca. Dosta je bilo tvoje tiranije…”

“Da, reagirala sam kao mama, a ne kao dama”
Severina je tad za Index reagirala na te navode.

“Da, reagirala sam kao mama, a ne kao dama.

Da, kontaktirala sam Ljiljanu Klinger u trenutku kada sam saznala kako ona godinama, kao ravnateljica škole, šalje dopise Centru za socijalnu skrb doslovno izmišljajući stvari o meni, a onda je to nastavila raditi prema Županijskom sudu u Splitu, koji je odlučivao o skrbništvu nad mojim djetetom. Bila sam u potpunom šoku.

Onda se žalila politici, jer samo tako zna, tražeći podršku moćnih ljudi. Istu intervenciju tražila je i od glavne državne odvjetnice zajedno sa Gordanom Buljan Flander, a njihova zajednička odvjetnica je poslala na Županijski sud u Splitu dopis o tome”, poručila je tad Severina.

“Sada, kada se koruptivna mreža krenula rasplitati, ili barem ja tako vjerujem, Ljiljana Klinger se pokušava prikazati kao žrtva, a zapravo želi ubiti glasnika korupcije.

Ne boji se ona mene, boji se ona posljedica svojih postupaka. Nismo moje dijete i ja jedine žrtve njezinih postupanja, kao ni korupcije u cijelom lancu institucija u Zagrebu”, dodala je pjevačica tad za Index.

 

Komentari