SHOW SE NASTAVLJA! Nakon izbacivanja s pozornice oglasio se i Šprajc

Foto: Instagram

Voditelj Zoran Šprajc bio je jedna od glavnih zvijezda dodjele medijskih nagrada Zlatni studio, i to ne samo zato što je po treći put osvojio nagradu za najboljeg voditelja.
Nakon što je u pobjedničkom govoru odlučio prekoračiti zadano vrijeme od 30 sekundi, prekinuli su ga glazbom, zatim mu ugasili i mikrofon, a voditeljica Daniela Trbović ga je pokušala otjerati s pozornice. Zbog komešanja oko Šprajca, malo je tko u izravnom prijenosu čuo što je u govoru zapravo htio reći.

Zato je Šprajc, nakon što su se slegle strasti, svoj pobjednički govor objavio na Instagramu, uz fotografiju pune vitrine s tri Zlatna studija i četiri Večernjakove Ruže. “To je to. Puna vitrina. Ne stane više. Teško je uopće i postići više”, napisao je Šprajc.

“Jučerašnji Zlatni studio je najljepši mogući završetak jednog dijela profesionalne karijere i najljepši mogući početak nečega novog. Ali kad se čovjek, voditelj novinar i urednik tako visoko vine ne treba zaboraviti tko je, odakle je i kako je počeo i tko su bili ljudi koji su ga i ne znajući naveli do ovih visina”, dodao je, a osvrnuo se i na dugački govor zbog kojeg su ga ‘uklonili’ s pozornice.

“Sinoć sam prekoračio dozvoljeno vrijeme pa su mi HRT-ovci opravdano skinuli ton, ali to ćemo sad ispraviti… Prije 29 godina tadašnja glavna urednica HTV-a Marija Nemčić primila je na praksu skupinu studenata i nakon nekog vremena nama nekolicini rekla da bi tu trebali i ostati. I ostali smo. Prije 18 godina tadašnji urednik Informativnog programa gospodin i drug Vladimir Rončević zaustavio me na ulasku u lift i rekao ” ti bi trebao početi voditi Dnevnik”. I vodio sam ga, idućih 10 godina”, prisjetio se Šprajc na Instagramu.



“Prije osam godina nazvao me Rusmir Nefić i rekao kako se pokreće prvi news kanal u regiji i pitao me hoću li im se pridružiti. Pridružio sam se i pokrenuli smo i na noge postavili N1. A onda su me nakon toga Henning Tewes i Ivan Lovreček pozvali na RTL i rekli da napravim emisiju kakvu bih ja volio gledati. I napravili smo RTL Direkt, po ocjeni gledatelja već sedam godina najbolju informativnu emisiju u kozmosu (vidi vitrinu)”, napisao je.

“I sada mi je uprava RTL-a (Marc, Ivana, Ana, Željka, Nataša…) opet dala priliku da napravimo nešto novo i drugačije. Hvala svima njima, mojoj obitelji, svim mojim prijateljima poznanicima i konobarima, svima od kojih sam nešto čuo, načuo i naučio”, dodao je Šprajc te se zahvalio Jutarnjem listu i zaključio: “I držite fige za nastavak”.

Pogledajte OBJAVU.

Podsjetimo, Šprajc uskoro odlazi iz “Direkta” te će u udarnom večernjem terminu voditi vlastitu emisiju zasad nepoznatog naziva i smjera. Nakon što je ovog vikenda osvojio Zlatni studio, popeo se na pozornicu i započeo sa zahvalama, ali su ga prekinuli već nakon 30 sekundi.

“Bivša uprava me izbacila iz prijenosa uživo, znate kako je to završilo! Ovi su malo pametniji, morat će me izdržati… Moram se zahvaliti, ovo je vrh karijere, četiri Zlatna Studija, kad si gore na vrhu, moraš se sjetiti gdje si počeo, počeo si u ovoj kući prije 29 godina… Glavna urednica u to doba koja me dovela na televiziju bila je Marija Nemčić“, rekao je Šprajc na pozornici.

U tom trenutku režija mu je ugasila mikrofon, počelo je komešanje u publici, a Šprajc se nije dao omesti. Nastavio je spominjati ljude koji su mu pomogli u ostvarivanju uspjeha, a voditeljica dodjele Daniela Trbović ga je pokušavala omesti i maknuti s pozornice.

“Molim, zovite osiguranje!”, u jednom je trenu viknula, a Šprajc je nevoljko završio svoje izlaganje i jedva otišao s pozornice. U tom je trenutku snimljena i publika kojoj se ovaj ‘skeč naguravanja’ nije svidio – glumci Jelena Miholjević i Filip Riđički ‘uhvaćeni’ su kako gledaju u pod, očito čekajući da neugodna situacija na pozornici što prije završi.

 

Komentari