SKANDAL U SARAJEVU! Lidija se u kratkoj haljinici “izvijala” ispred katedrale Srca Isusova

Foto: Instagram

Sveprisutna pjevačica Lidija Bačić nedavnmo je snimila duet s bosanskohercegovačkim pjevačem Fatmirom Sulejmanijem, a njihova promocija, organizirana ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu, nije prošla kako je planirano.

Lidijina haljina naljutila je, naime, brojne komentatore na društvenim mrežama, a oglasilo se i Gradsko vijeće Sarajeva.

“Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stub duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mjesta u kojem se nalazi i stoljećima je posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i svih religija”, poručili su.

Foto: Instagram

“Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionira sudionike”, zaključuju.Lidija se pred katedralom izvijala u kratkoj satenskoj haljinici i visokim štiklama te još nije komentirala zgražanje stanovništva i gradskih vlasti, prenosi Dnevno.

 

 

Komentari