Skriveni kutak u Rovinju koji je postao međunarodni hit

Foto: Davor Zunic

Posjetite li Rovinj, velike su šanse da ćete prije ili kasnije završiti upravo ulici Vladimira Švalbe. Čak i ako niste na društvenim mrežama vidjeli 1001 fotografiju tog mjesta, šetajući se kamenim rovinjskim ulicama na putu prema crkvi sv. Eufemije, rajski prizor zasigurno će vas zaustaviti u mjestu.

Uistinu nitko ne može odoljeti porivu da stane kada u prolazu spazi skriveni kutak uređen cvijećem, ukrasnim jastučićima, šarmantnim namještajem, svilenim haljinama i šalovima koji je pozicioniran tik uz more, ali i uz butik Atelier Charm.

Atelier Charm u Rovinju otvorila sam prije 12 godina, ali se modom bavim cijeli život, započinje priču vlasnica Milica Glasnović, koja je osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća imala otvorene trgovine u Zagrebu.

Sa suprugom sam imala poznatu zlatarnicu Glasnović u Ilici 56 u Zagrebu, a 2000. godine otvorila sam butik Glamour u Importanne galeriji na Iblerovu trgu u kojem su se oblačile mnoge poznate osobe iz javnog i društvenog života, priznaje.



Od neuglednog magazina do najljepšeg kutka u Rovinju

No kada su se u metropoli počeli otvarati veliki trgovački centri, a promet je pao u manjim dućanima, Milica je odlučila pokušati iznova u nekom gradu na moru.

I tako sam slučajno otišla u Istru na rođendan jednoj prijateljici gdje mi se ponudio ovaj prostor. Bila je to ljubav na prvi pogled! Iako je to bio neugledan magazin bez izloga i vrata na ulici, ali smješten na kraju ovog prolaza tik uz more, ja sam imala viziju kako ga treba urediti, piše Zadovoljna.hr

Komentari