Slasna pita od sira s tikvicama za bilo koji obrok

pixabay

Priprema ove pite je vrlo lagana, tako da ju mogu bez problema napraviti i početnici. Ono najbolje je što ju možete jesti za doručak, ručak i večeru.

Sve što vam treba je nekoliko jednostavnih sastojaka i 20 minuta. Zasučite rukave i krenite!

Sastojci:

250 g lisnatog tijesta
250 g tikvica
250 g svježeg sira
2 režnja češnjaka
3 jaja
sol
svježe mljeveni papar
muškatni oraščić

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri milimetara te ga prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Tikvice nasjeckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode. Svježi sir pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima.



Posolite i popaprite te sastojke dobro izmiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite po tijestu, dodajte tikvice pa pecite pitu u pećnici na 170°C oko 40 minuta, piše 24 sata.

Komentari