Slastičar otkrio recept za najpopularniju tortu na svijetu, priprema ju za kraljevsku obitelj

Instagram

Slastičari engleske kraljevske obitelji otkrili su jednostavan recept za pripremu Viktorija biskvit torte.

Pogađate, ime je dobila po kraljici Viktoriji i svake godine ju poslužuju na zabavi kraljice Elizabete II.

Radi se o tradicionalnoj torti koja se sastoji od dvije polovice biskvita, između kojih je sloj guste marmelade od jagoda (ili malina) i maslaca.

Originalni recept

Slastičar je na Instagramu podijelio ovaj svoj originalni recept za jedan od najpopularnijih deserta ne samo u Engleskoj, već i diljem svijeta.



Sastojci:

3 jaja
150 g kristal šećera
150 g maslaca
150 g brašna
prašak za pecivo
1/2 žličice ekstrakta vanilije
100 g džema od jagoda ili malina
220 g glazure od šećera
1/3 štapića vanilije ili ekstrakta vanilije
150 g otopljenog maslaca

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 189 stupnjeva Celzijeva. Premažite dva manja kalupa promjera 20 cm (ako imate samo jedan kalup, možete ispeći tortu i podijeliti je na dva jednaka dijela).

U veću posudu uspite šećer, dodajte ekstrakt vanilije i maslac. Miješajte sve dok ne dobijete finu smjesu.

U odvojenoj posudi umutite jaja, ali dodajte jedno po jedno, kako ne bi došlo do zgrušnjavanja. Brašno prosijte i pomiješajte s praškom za pecivo, a zatim ga pomiješajte s tekućim sastojcima.

Podijelite dobivenu smjesu na dva dijela. Stavite na srednju metalnu rešetku u pećnici i pecite otprilike 20 minuta, dok kora ne postane zlatno-smeđa. Nakon toga, izvadite kalupe i ostavite da se kore ohlade.

Krema:

Umutite maslac s glazurom od šećera i s vanilijom.

Kako sastaviti tortu:

Uvjerite se da su obje kore potpuno hladne prije nego što na površinu namažete sloj džema. Na džem rasporedite debeli sloj maslaca (ako želite, to možete prvo učiniti). Drugu koru nježno stavite na vrh i lagano pritisnite. Pospite šećerom u prahu, prenosi Dnevno.hr.

Komentari