Sočan kuglof s narančom

Ilustracija Foto: Pixabay

Umjesto tradicionalnog, isprobajte ovaj kuglof od soka crvene naranče i naribanog marcipana. 

Za pripremu je potrebno 200 g glatkog brašna, 180 g šećera, 150 g maslaca, 150 g naribanog marcipana, 130 g vrhnja od 25 posto mliječne masnoće, 100 g oštrog brašna, 50 ml soka crvene naranče, 4 jaja, 4 g praška za pecivo, 4 g sode bikarbone, 1 vanilin šećer.

Sastojci za preljev su 120 grama šećera u prahu i 60 ml soka crvene naranče.

Stavite marcipan u zamrzivač na sat vremena da se smrzne pa ga naribajte na sitne komade. Potom odvojite žumanjke od bjelanjaka, pa žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i omekšanim maslacem sobne temperature.



U smjesu dodajte vrhnje, sok crvene naranče i naribani marcipan te dobro miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim prosijajte oštro i glatko brašno te prašak za pecivo. U brašno dodajte i sodu bikarbonu.

U smjesu s brašnom dodajte izmiksane žumanjke te promiješajte. Mikserom istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa ih ručno umiješajte u dobivenu smjesu od ostalih sastojaka.

Smjesu izlijte u kalup za kuglof promjera 23 centimetra i pecite na 190 Celzijevih stupnjeva 60 minuta u ugrijano pećnici.

Kuglof narežite na kriške i poslužite s preljevom od šećera u prahu i soka crvene naranče, piše Zadovoljna.hr. 

Komentari