Spencer Elden tuži Nirvanu: Ja sam beba s naslovnice albuma ‘Nevermind’, nisam dao pristanak, to je seksualno iskorištavanje

Profimedia

Prije 30 godina poznati bend Nirvana plasirao je na tržište svoj slavni album ‘Nevermind’. Beba koja je bila na naslovnici tog albuma sada je odrastao muškarac Spencer Elden, koji je odlučio tužiti bend zbog seksualnog iskorištavanja. 

On tvrdi da su ga 1991. kao golu bebu uslikali u bazenu pa je odlučio izvući novac od preostalih živućih članova benda i nasljedstva Kurta Cobaina.

Prema optužnici, Elden tvrdi da nije mogao dati svoj pristanak da se njegova fotografija koristi za naslovnicu jer je imao samo četiri mjeseca, a dodaje da njegovi skrbnici također nisu dali pristanak.

TMZ piše kako Elden u tužbi navodi kako je riječ o dječjoj pornografiji te kako su iz benda obećali da će prekriti njegove genitalije naljepnicom. No, to nikada nije napravljeno na naslovnici albuma.



Profimedia

Elden nadalje tvrdi kako ga Kurt, Dave Grohl i ostali nisu uspjeli zaštititi od seksualnog iskorištavanja te kako zbog fotografije svog golog tijela na naslovnici albuma, ima cjeloživotne posljedice, piše u sudskim dokumentima.

Stoga od svakog člana Nirvane zahtuijeva najmanju odštetu od 150 tisuća dolara. Članovi benda zasad još nisu komentirali slučaj.

Komentari