SPORNA SNIMKA Na Eurosongu pobijedio bend iz Italije, uslijedio skandal; Pjevač: ‘Ne drogiram se’

Foto: Facebook

Talijanski bend Maneskin s pjesmom ‘Zitti E Buoni’ pobjednik je Eurosonga 2021. u Rotterdamu. Dobili su 524 boda. No, ubrzo je uslijedio skandal, glavni vokal 22-godišnji Damiano David u prijenosu uživo snimljen ‘kako ušmrkava nešto sa stola’.

Snimka se pojavila na YouTubeu i u njoj netko od voditelja razgovara s predstavnicom Malte Destiny, a onda u jednom trenutku kamera prebaci fokus na Damiana i članove njegovog benda.

Tada se vidi da pjevač saginje glavu na stol i čini se kao da nešto ušmrkava. Ostatak Maneskina ne izgleda zabrinuto nego mašu zastavicama i smiješe se.

“U redu je biti ljut jer tvoja zemlja nije pobijedila, no nemojte izmišljati nešto patetično poput ovog”, “Ako bi uzimao droge na takvom mjestu s toliko samopouzdanja, ja bih mu čestitao na toliko hrabrosti”, “Samo pogledajte reakciju njegove prijateljice”, “Izgleda sumnjivo”, “Uzima kokain. Morali biste slijepi da to ne vidite. Možda ima problem i ovo je trenutak da prizna i potraži pomoć. Ja bih sigurno stajala uz njega i željela mu sve najbolje”, neki su od komentara.



Damiano David tvrdi da je drugom članu benda pala čaša na pod. “Ne drogiram se. Dajte, molim vas”, rekao je.

Velika Britanija nije dobila ni jedan bod

Veliku Britaniju je predstavljao 35-godišnji James Newman s pjesmom ‘Embers’ koji nije dobio ni jedan bod od stručnog žirija ni od publike. Mnogi smatraju da je sve to posljedica politike i Brexita, ne njegove pjesme i talenta.

Kolege u dvorani Ahoy u Rotterdamu pjevaču su pružile podršku i zapljeskale. Prišao mu je predstavnik Njemačke Jendrik, koji je završio natjecanje s tri boda žirija i nije isto dobio glasove publike, te ga zagrlio.

Njegovi obožavatelji su mu nakon svega poručili da je bio odličan i da su uz njega jer nije kriv za taj debakl. ‘Volimo te’, objavio je BBC video na Twitteru trenutka u kojem pjevač saznaje da nije dobio nijedan glas od publike i da odlazi kući s nula bodova.

Komentari