Stanković izborom gosta ugodio gledateljima: ‘Pravi gospodin! Vjernik, branitelj i voli Hrvatsku’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedjeljom u dva, Aleksandar Stanković, na Facebooku je najavio svog novog gosta. Riječ je o vaterpolskom trener, trenutačnom izborniku hrvatske vaterpolske reprezentacije i bivšem hrvatskom vaterpolistu, Ivici Tucaku.

“Postavite pitanje izborniku hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivici Tucku. Odgovori Nedjeljom u dva”, napisao je kratko Stanković na društvenim mrežama, a onda su se zaredali različiti komentari Hrvata.

“Samo jedna velika čestitka i sretno dalje”, “Zanima me odakle gospodin Tucak crpi toliku količinu mentalne snage s obzirom na tešku životnu situaciju u prošlosti. Veliki pozdrav iz Slavonskog Broda i čestitke na svim povijesnim uspjesima!”, “Nema tu pitanja već samo nastavite tako izborniče. Hrabro i borbeno”, pisali su.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, televizija i redakcija
Foto: Facebook

‘Bravo za sve do sada’

“Bravo za gosta. Napokon jedan pravi gospodin u emisiji, samo kako će Stanković preživjeti da njegov gost je: vjernik, branitelj i da voli Hrvatsku”, “Nemam pitanje, samo pohvale i želja da osvoji olimpijsko zlato i povuče se u svoj mir i čuva zdravlje. Bravo za sve do sada i sve što slijedi”, “Veliki pozdrav iz Srbije za šampione, a posebno za Ivicu”, komentirali su mnogi na društvenim mrežama.



Podsjetimo, Tucak je na funkciji izbornika Barakuda još od 2012. godine. U vrijeme kad je postao izbornik, sportska javnost bila je skeptična – iako je bio dobar vaterpolist, nikad nije igrao u reprezentaciji niti je osvajao velike naslove i medalje. Ipak, dvanaest godina kasnije Tucak je cijenjen i slavljen zbog dobrog vođenja reprezentacije koja s njim ostvaruje zavidne uspjehe i ujedinjuje naciju na velikim natjecanjima.

Njegov život, kao i život njegove supruge Marijane, iz temelja se promijenio 15. lipnja 2005. godine. Dok se igrala na šibenskoj rivi, na njihovu tada trogodišnju kćer pao je aparat za igračke nelegalno postavljen između popularnih kafića Spin i Moby Dick. Djevojčica je šest dana kasnije preminula u splitskoj bolnici Firule od posljedica teških ozljeda glave.

Foto: Vladimir Dugancic/Cropix

‘To je bol koja zauvijek ostaje’

Nesretni događaj šokirao je Šibenik i Hrvatsku, a kafići na čitavoj šibenskoj rivi sutradan su zatvoreni i u njima su zapaljene svijeće u znak sućuti za preminulom djevojčicom. Tucak je, kaže, utjehu našao u sportu – cijele je dane provodio uz bazen kako bi pobjegao od tužnih misli. Tada je i započela njegova trenerska karijera.

Godine 2017., u intervjuu za Novi list, priznao je koliko je razočaran zbog činjenice da nitko nikad nije kazneno odgovarao zbog tragične smrti njegove kćeri. “To je bol koja zauvijek ostaje urezana u srcima moje supruge i mene. To je gore nego da ti netko na živo kida organ po organ. Najteže je kada se poslije dva ili tri dana šoka probudite i spoznate da toga djeteta više nema pored vas. Još gore je da ono nije bilo ni krivo, ni dužno”, rekao je tada.

Srpski izvođači navalili na Arenu Zagreb: Stiže kontroverzni reper koji tuče publiku tenisicom

O tragediji ne voli javno govoriti, baš kao i o činjenici da je za vrijeme Domovinskog rata sudjelovao u obrani Šibenika. Smatra, naime, da je njegov doprinos ‘mizeran u odnosu na ono što su dali neki drugi ljudi’.

Komentari