Što jesti kada ste na poslu: Dosta više dosadnih sendviča

ilustracija

Bilo da želite nešto lagano za ručak, marendu ili za ponijeti na plažu ili u šetnju – ako su vam dosadili sendviči – onda morate isprobati ovo superjednostavno jelo koje se često nudi u Italiji – piadine.

Naziv za ovo jelo dolazi od grčke riječi za pogaču, a zapravo je riječ o palačinki napravljenoj od pšeničnog brašna, vode i masnoće koju napunite – čime god želite. Tradicionalno se spravlja u talijanskoj regiji Emilia Romagna, no može se naći diljem Italije.

Tijesto za piadinu možete napraviti sami ili pak koristiti već kupljene tortilje. Ipak, neka pravila pri spravljanju piadine valja poštovati, a evo i detalja:

Sastojci:

Tortilje
Krem sir (ili mascarpone)
Šunka, pršut ili dimljeni losos
Mozarella
Rajčica
Rukola ili radič
Priprema:



Tortilje malo podgrijte u tavi, da postanu lagano hrskave.

Na polovicu tortilje namažite krem sir ili mascarpone, pa složite tanke kriške pomidora, šunku, pršut ili dimljeni losos (po vašem izboru) i na to narežite kriške mozarelle te bogato prekrijte rukolom ili radičem.

Ovo osvježavajuće i lagano jelo idealno je za ljetne vrućine, a ovaj recept je samo okviran – u piadinu možete ubaciti što god vam se sviđa, samo pripazite da ne pretjerate s nadjevom – važno je da je taman na mjeru kad zagrizete, prenosi

Dobar tek!

Komentari