Odlično se slažu sa krumpir pireom ili tjesteninom.
Sastojci:
- 600 g svinjskog filea
- 50 ml ulja
- 1 naranča ili limun
- sol, papar
- 10 g brašna
- 100 ml bijelog vina
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 20 g maslaca
- peršin
- 1 žlica suhog biljnog začina
Priprema:
Meso narežite na 12 manjih odrezaka. Malo ih istucite čekićem za meso, natrljajte suhim biljnim začinom i solju, pa sve poprskajte jednim dijelom narančinog ili limunovog soka.
Tako pripremljene odreske ostavite neka malo odstoje.
Nakon toga ih pospite brašnom i pržite u zagrijanoj tavi, i to s pobrašnjenom stranom prema dolje.
Kada odresci poprime s obje strane lijepu svjetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju.
Pred kraj umiješajte vrhnje, ostatak limunovog soka, popaprite i dodajte još suhog biljnog začina.
Sve zajedno malo prokuhajte, a pred kraj dodajte maslac, piše Coolinarka.
Dobar tek!