Thompson otkrio detalje iz djetinjstva, pa progovorio o grešci u dokumentima: ‘Borba je bila teška’

Foto: Duje Klarić / Cropix

Detalji iz života popularnog pjevača Marka Perković Thompsona oduvijek privlače ne samo njegove fanove, već i daleko širu javnost. Od djetinjstva do danas, puno je detalja sam otkrio, a jedan vezan uz njegove dokumente je posebno zanimljiv.

“Rođen sam 27. listopada 1966. u Čavoglavama gdje su moji roditelji živjeli i također su tu rođeni. U mojim dokumentima stoji 1. siječnja 1967. kao datum moga rođenja zato što je tada bilo uobičajeno da djecu koja su bila rođena krajem godine upisuju u idućoj kalendarskoj godini”, otkrio je Thompson u intervjuu koji je objavljen na njegovom blogu.

“Razlozi za to su da obaveze koje će djeca (škola, vojska…) imati kroz život dođu što kasnije jer jedna godina puno znači u njihovom sazrijevanju, tjelesnoj i mentalnoj snazi za nadolazeće životne obaveze”, pojasnio je.

Thompsonova majka je bila kućanica, a otac je otišao na privremeni rad u Njemačku. Bio je gastarbajter u Mönchengladbachu i drugim krajevima po Njemačkoj. Radio je razne poslove, a najviše u građevini.



Foto: Facebook

Otac se polomio na gradilištu

“Na jednom gradilištu se i polomio. Nije u to vrijeme bio lak život, borba za egzistenciju je bila teška. Većina mladih ljudi je odlazila trbuhom za kruhom u zapadnu Europu. Uveliko bi odlazile cijele obitelji, a u našem slučaju je otišao sam otac, a majka se brinula o meni i braći”, otkrio je.

Otac je iz Njemačke povremeno dolazio doma. Iako je to bilo svega nekoliko puta godišnje, pjevač je dobro znao da bi se teško izvukli iz siromaštva drugačije.

“Otac bi dolazio kući nekoliko puta godišnje i njegov rad u tuđini nas je vadio iz teškog siromaštva pa smo tako stvarali bolje uvjete za život, sagradili kuću i živjeli u boljim uvjetima”, pojasnio je svojevremeno Marko Perković Thompson.

Thompson otkrio tajnu svog medaljona, na njemu su ispisani snažni inicijali: Sve je počelo 2000. godine

Komentari