Thompson poslao Hrvatima znakovitu poruku i izazvao lavinu reakcija

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Pjevač Marko Perković Thompson na glazbenoj sceni je neosporna legenda. Iako mu na karijeri mnogi zavide, u posljednje vrijeme rijetko ga se može čuti. Sa scene se povukao zbog sinovog zdravlja, no na njegovim mrežama svako toliko osvane neka nova objava koja sa sobom nosi i posebnu poruku.

Ništa drugačije nije bilo ni sa posljednjom objavom. Naime, na njegovoj Facebook stranici koju vode ljudi iz njegovog tima osvanula snimka uživo pjesme ‘Geni kameni’, koju je Thompson izvodio u Kninu na Dan pobjede 5. kolovoza 2015. godine. Objava je time znakovitija što se pojavila na dan hrvatskih parlamentarnih izbora.

“Čvrsta ruka i poštenje, sveta voda i krštenje, budi čovjek to je dika, budi roda svoga slika. Ne daj na se, ne daj svoje, nemoj tuđe, prokleto je”, samo su neki od stihova ove poznate pjesme. Nesumnjivo je kako je pjevač ovim potezom izazvao burne reakcije među Hrvatima, koji danas izlaze na birališta kako bi glasali.



‘Najdraža uspomena za cijeli život’

“Nikad neću zaboravit taj dan proveden u Kninu, najdraža uspomena za cijeli život”, “Napravi koncert na Kupreškom polju pa ćeš znati koliko Hrvata je uz tebe”, neki su od komentara. S obzirom na Thompsonovu popularnost, nimalo ne čudi činjenica kako je objava u samo sat vremena prikupila 410 reakcija.

Spominjanje Kupresa u komentarima podsjeća na jednu od ranijih objava. U njoj je Thompson 10. travnja podijelio pjesmu ‘Moj Ivane’, i to točno na obljetnicu bitke za Kupres, koja se dogodila prije 32 godine. Tada su Hrvati nakon sedam dana borbe i 160 poginulih branitelja izgubili jednu od prvih velikih bitaka u BiH.

Podsjetimo, u subotu 13. travnja pjevač se putem svojeg Facebook profila prisjetio pjesme ‘Josef’, koju je snimio za istoimeni domaći ratni film iz 2011. godine. Film prati Hrvate koji su poslani na istočnu frontu pod austro-ugarskim zastavama kako bi se borili protiv Rusa u Rumunjskoj Galiciji.

Komentari