Tony Cetinski reagirao na prozivke iz Sarajeva: ‘Ova čaršija je uvijek imala dva lica’

Foto: Božidar Vukičević/Cropix

Vijest da će Tony Cetinski pjevati na 40. obljetnici Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 10. veljače uzbunila je mnoge Sarajlije. Razlog nije ništa posebno, osim da je Tony – iz Hrvatske.

Objava da će Cetinski biti zvijezda obilježavanja godišnjice ZOI-a izazvala je brojne komentare, a na Facebooku je svoj komentar ostavio i bh. pijanist Vlado Podany.

“Odvratno!!!! 40 godina od Olimpijade, a Vi dovlačite nekoga tko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine… Tony je super, vrhunski izvođač, ali što se volite uvlačiti u gu*ove svima van granica naše zemlje… sram da vas bude… ‘Ugasili’ ste nam umjetnike, kulturu, sreću … i uvozite je da bi opravdali vaše ‘uloge’ u tome… Zato napuštam Sarajevo i BiH… s ‘vama’ ne želim da dijelim ni zrak”, napisao je Podany.

Drama u susjedstvu zbog nastupa Tonyja Cetinskog: Pored pjevača iz BiH i živućih legendi ti zoveš nekoga ‘sa strane‘



O istoj temi se oglasila i Hana Hadžiavdagić, koja inače živi u Hrvatskoj. “Baš me zanima bi li itko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo događanje pozvao pjevača koji nije iz njihove zemlje… evo odgovorit ću vam – NIKADA!. Pored toliko mladih perspektivnih pjevača iz BiH i živućih legendi ti zoveš nekoga ‘sa strane’ za obilježavanje 40 godina ZOI-a?! Što je s glavom??? NO COMMENT!”, ljutito je poručila. Nakon svega na Inastagramu se oglasio Tony koji je prenio poruke podrške.

‘Mnogi ste pobjegli iz Sarajeva, a sada…’
Donosimo neke od komentara. “Ovi što se bune protiv toga, hajte malo izguglajte što je i tko je gospodin Cetinski i što je radio za Sarajevo. Ono što me posebno nervira jest što se kod nas u Sarajevu sve mora ispolitizirati pa tako i koncert”, stoji u jednoj poruci koju je Tony objavio na Instagram priči.

“Što vi imate pričati pušite k… Svi redom. Mnogi ste pobjegli iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine i sad vi nama ovdje pričate o nekom moralu tko ovdje treba pjevati. Što se Čola nije sam javio, neće zato što traži ogromne pare, a kaže da Sarajevu duguje… Tony Cetinski dobrodošao u Sarajevo i jedva čekamo da nas zapališ svojim nastupom”, stoji u još jednom komentaru.

‘Dobro ti nama došao’
“Jedina greška Tonyja Cetinskog je ta što je 8. 3. 2019. sav prihod od koncerta u Zetri poklonio za roditeljsku kuću u Sarajeve i djecu oboljelu od raka. Greška, jer Bože moj kad to nisu uradile sarajevske zvijezde od Dine pa naniže, našao si se da poklanjaš svoj zarađen novac. Nego, dobro ti nama došao Toni, ova čaršija je uvijek imala dva lica, jedno čaršijsko, a drugo čaršijanersko. A ti Vlado Podany, ako je sve to što ti se ovdje ne sviđa, allaihmanet i sretno ti bilo”, neke su od reakcija, prenosi Direktno.hr.

Tony Cetinski (Foto: Matija Djanjesic / CROPIX)

Spomenuli su i da je Tony spor za pjesmu ‘Prah i pepeo’ 1996. snimio upravo u Sarajevu. “Kad bih se ja pitao, za Bajram namaz bi Cetinski pjevao u Sarajevu, a ne za 40 godina fuavog ZOI-ja”, napisano je u još jednoj poruci podrške.

Komentari