Trik kuharice: Evo kako uvijek dobiti savršeno pahuljastu rižu

Profesionalna kuharica Poppy O’Toole je otkrila svoj trik kako napraviti savršenu rižu. Tajna je u ‘zlatnom omjeru’ odnosno mjerenju riže i vode. Na jednu šalicu riže ide jedna i pol šalica vode.

Ako se prekuha bude kašasta, ako se ne skuha dovoljno ostane tvrda. Kako vam se to više ne bi događalo, profesionalna kuharica Poppy O’Toole je u svom novom videu na TikToku objasnila trik pomoću kojeg svaki put dobiva savršenu rižu.

“Ovo je način na koji volim kuhati rižu. Postoji mnogo različitih metoda, ali ovaj način koji mi je pokazala moja kolegica je najbolji”, rekla je.

Tajna dobivanja savršene riže je u ‘zlatnom omjeru’ odnosno mjerenju riže i vode. Na jednu šalicu riže (128 g) ide jedna i pol šalica vode (350 ml). Prije svega, rižu prvo treba oprati. Kuhajte je tri minute, a zatim ju maknite s ploče, pokrijte poklopcem i ostavite da stoji 12 minuta.



“Dobit ćete lijepo skuhanu pahuljastu rižu” zaključila je, piše 24 sata.

 

Komentari