TUŽNA VIJEST! U 61. godini preminuo legendardni glumac Saša Petrović, oglasile se brojne kolege

Foto: Screenshot: YouTube

Legendarni bh. glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je u 61. godini života.

Aleksandar Saša Petrović rođen je 2. siječnja 1962. godine u Sarajevu.

Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića Teško je biti fin, za koju je dobio nagradu Srce Sarajeva za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine. Vijest o smrti potvrdio je upravo redatelj Vuletić.



“Dragi Sale nadam se da si na boljem mjestu. Hvala za sve”, napisao je. Petrović se u posljednje vrijeme povukao zbog problema sa zdravljem.

Publika ga pamti po ulozi u kultnoj predstavi Audicija, a ostat će prepoznatljiv i po svom radu u Kamernom teatru te predstavi Sjećaš li se Doli Bel.

Mnogi ga se sjećaju i po ulozi u Vratiće se rode. 2001. glumio je u filmu Ničija zemlja, a igrao je i u seriji Lud, zbunjen, normalan gdje je tumačio lik Stjepana.

Još neki od filmova u kojima je igrao su bili Ovo malo duše, Život radnika, Hajde da se volimo, Kuduz, Istočno od istoka, Prokleta je Amerika, Gori vatra, Ljeto u Zlatnoj dolini, Nafaka…

Vijest o smrti Saše Petrovića iznenadila je bh. javnost uprkos saznanjima da se već nekoliko godina borio s bolešću.

Petrović se povukao iz javnog života, a svoj šok nakon vijesti o smrti legendarnog glumca podijelio je i njegov kolega i v.d. direktora Kamernog teatra Muhamed Hadžović.

“Ja nekako odbijam da vjerujem. Nažalost sa Sašom Petrovićem ćemo se morati pozdraviti. Vjerujte, teško mi je da govorim”, kazao je kratko.

“Saša Petrović i ja smo lijepo radili zajedno. Nije teško bilo zaključiti da je on bio jedan dobar čovjek prije svega, pa tek onda fantastičan glumac”, poručio je Hadžović uz isticanje koliko ga je ova vijest iznenadila.

S njim je igrao i Emir Hadžihafizbegović. A ko može zaboraviti kultnu predstavu „Audicija“?!

Hadžihafizbegović od suza nije mogao da govori za naš portal. Vijest o smrti prijatelja i kolege previše ga je pogodila.

Oglasio se na Facebooku emotivnim statusom.

“Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS-a poslao Pjer Žalica. Ne znam ni zašto objavljujem ovaj post. Valjda je to odbrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolisano teku. Bilo je to ono prijateljstvo, i više od toga, koje se ne komentira. Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada i nikome prenijeti, a da taj neko to razumije. To razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz „Audicije“. Volim te, brate. Falit ćeš, ali jako. Adio, kompanjo”, napisao je Hadžihafizbegović.

 

Komentari