U ovoj slatko-slanoj piti ćete uživati!

instagram

Većinu sastojaka za ovu pitu gotovo uvijek imate kod kuće. Lako ju je napraviti, a svojim slatko-slanim okusom ugodno ćete iznenaditi i najfinija nepca.

View this post on Instagram

#frischkäsetarte #sommer #abitofcolor



A post shared by Veronika Kammholz (@abitofcolorcoaching) on

Sastojci za tijesto: • 150 g zobenih keksa • 1 žlica smeđeg šećera • 60 g maslaca – rastopljenog • prstohvat morske soli.

Za nadjev od svježeg sira: • 450 g svježeg sira • 250 g kiselog vrhnja • 100 g smeđeg šećera • 2 jaja • 3 žlice soka od limuna • prstohvat morske soli.

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.

2. Smrvi kekse (možeš ih staviti u vrećicu za zamrzavanje, dobro je zatvoriti pa zatim smrviti s pomoću valjka za tijesto).

3. Pomiješaj kekse u posudi zajedno sa šećerom, maslacem i solju. Stavi mješavinu u kalup za pitu te dobro pritisni (i na rubovima) tako da nastane ravnomjerni biskvit. Stavi na 10 do 15 minuta u pećnicu da biskvit dobije zlatnožutu boju.

4. Za to vrijeme spravi nadjev: pomiješaj svježi sir, kiselo vrhnje i šećer. Potom dodaj jaja, sok od limuna i prstohvat soli. Sve dobro pomiješaj u kremasto tijesto.

5. Stavi nadjev u kalup za pitu te peci 25 do 35 minuta dok nadjev ne bude čvrst. Isključi pećnicu te ostavi pitu u pećnici s otvorenim vratima još 15 minuta.

6. Izvadi pitu iz pećnice, ostavi da se hladi oko 15 minuta pa zatim stavi u hladnjak na još barem sat vremena, donosi 24sata.

Savjet: pitu na kraju ukrasi bobičastim voćem! Dobar tek!

Komentari