U Slavonski Brod za blagdane stižu Lepa Brena i Matić: ‘Cenzura nije naš đir, nek’ svira i narodno’

Foto: Instagram

Gradska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu ugostit će pjevače i njihovu glazbu koju su nedavno u Hrvatskoj počeli zabranjivati.

“Grad Slavonski Brod nije nikad cenzurirao, odnosno zabranio nastup ni jednog glazbenog izvođača. Zabrane, kad bi i postojale, ne bi bile produktivne, jer se nastupi turbofolk ili bilo kojih drugih izvođača mogu organizirati i u privatnim prostorima. Između ostalog, ovdje se provlači i jedno važno pitanje slobode naših građana. Naime, u demokratskom društvu u kojemu živimo nemamo kao Grad pravo svojim građanima, koji vole takvu vrstu glazbe, o čemu svjedoče i rasprodani koncerti, ograničavati njihovo pravo da slušaju ono što žele. Zabrane, stoga, zadiru u osobna prava pojedinaca, a to je prvenstveno pravo na slobodu izbora”, rekao je dr. Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, javlja 24sata.

Podsjetimo, tako pomirljivi ton nije bio u Puli, gdje je cijela priča počela, i u Osijeku.

Hiljadarka je planirala koncert narodne muzike u Puli 25. ožujka, ali gradonačelnik Filip Zoričić to je osudio. Kad su taj “event” htjeli preseliti u Osijek, “rampu” je spustio tamošnji gradonačelnik Ivan Radić.



Hoće li im to donijeti glasačke poene ili uskratiti, ostaje nam vidjeti.

Komentari