Udruga Indigo u deset godina je udomila više o 4 tisuće životinja

Pixabay

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo postoji više od desetljeća, a u tih 10 godina udomili su više od 4 tisuće životinja, prvenstveno pasa. Osnovale su je tri volonterke koje se dugi niz godina bave spašavanjem napuštenih, zlostavljanih i zanemarnih životinja.

Trenutno skrbe o pedesetak pasa. Oni se uglavnom nalaze kod privremenih udomitelja, teta čuvalica kako bi se s njima odmah počelo raditi na socijalizaciji.

– To, naravno, ovisi i o broju teta čuvalica koje uspijemo naći, jer tu na terenu je svega 11 boksova, što znači da možemo imati svega 11 pasa, što nam i zakon dozvoljava. Ovo nije mjesto za štence i tu stvarno ovisimo upravo o tim tetama čuvalica, tako da evo što ih mi više imamo, ostalo ćemo sve riješiti, ali taj smještaj je najproblematičniji, ja vjerujem, i bilo kojem skloništu i bilo kojoj udruzi, kaže osnivačica udruge Dora Perši za HRT.

Marijeta Radonić prije pola godine počela je volontirati u Udruzi Indigo. Osim što se bave zbrinjavanjem napuštenih životinja, svidjelo joj se što životinjama žele pružiti dostojanstven život.



– Mi tete čuvalice i volonteri koji brinemo o psima da ih odvedemo kod veterinara, da ih vikendom šetamo, da ih da međusobno ih vozimo kod drugih teta čuvalica, prebacujemo s jedne lokacije na drugu i uzmemo kod sebe doma koliko možemo vremenski, objašnjava volonterka Marijeta.

Komentari