Umjesto u braku mladoženja završio u pritvoru: Pogledajte kobnu scenu

Screenshot: Youtube

Mladić po imenu Hamza (27) je u subotu uhićen usred vjenčanja u Austriji, samo nekoliko minuta prije nego što je trebao sklopiti brak. Austrijske vlasti su iznenada prekinule svečani trenutak u Vösendorfu i odvele Hamzu u pritvor do deportacije.

Zrakoplov koji će ga prebaciti u Tursku već je poletio sljedeći dan. Očekuje se da će Hamzu dočekati tamošnje vlasti na zračnoj luci s namjerom da ga mobiliziraju za vojnu službu.

“Matičarka je usred vjenčanja napustila prostoriju uz izgovor da mora nešto uzeti. I dok je na zvučnicima svirala pjesma ‘Perfect‘ Eda Sheerana, iznenada je ušlo dvanaestak muškaraca, službenici iz Saveznoga ureda za useljeništvo i azil”, prepričala je uplakana Gundula, nesuđena supruga 13 godina mlađeg Kurda, prenosi Dnevno.hr.



Par se upoznao prije otprilike godinu i pol dana

Gundula je novinaru tog lista kazala da u Austriji živi već 17 godina te da je policija imala tisuće prilika da pronađe nju i Hamzu na radnom mjestu ili kod kuće.

“Mogli su nas poštedjeti ovog traumatičnog iskustva”, dodala je tome i izjadala se da je kraj dana dočekala u psihijatrijskoj ustanovi od posljedica priređenog šoka. Par se upoznao prije otprilike godinu i pol dana na radnom mjestu, u ugostiteljskom objektu u Beču u kojem je Hamza radio kao kuhar, a Gundula kao konobarica.

Jelena Veljača priznala: ‘Idem na terapiju od svoje 19. godine’

Hamza je u Austriju stigao u ožujku 2022. godine, u međuvremenu je primio zahtjev za služenje vojnog roka u Turskoj, a prije desetak dana je država odbila njegov zahtjev za azilom. Njegov odvjetnik je čin izvođenja s vjenčanja nazvao barbarskim.

 

Komentari