VIDEO Čolić izazvao buru u javnosti: ‘Za vrijeme bivše Jugoslavije nije se smio slaviti Božić, ni Bajram…’

Foto: Goran Šebelić/Cropix

Pjevač Zdravko Čolić (71) tijekom gostovanja u emisiji “Kod nas doma” izjavio je da se za vrijeme bivše Jugoslavije nije smio slaviti Božić, zbog čega ga sada napadaju korisnici društvenih mreža.

“Moj otac je radio u onoj bivšoj državi, socijalizam, bio je u unutrašnjim poslovima u policiji i to se u državnim poslovima nije smjelo slaviti, ni Uskrs, ni Božić, ni Bajram, ništa nije bilo od toga. Sve je bilo zabranjeno”, ispričao je pjevač Zdravko Čolić, dodajući da se Nova godina slavila kao i državni praznici.

“Ovi vjerski praznici nisu imali to odobrenje. Tu je bilo deficita, vezano za božićne praznike, kasnije, kada je krenulo, sve je to obilježavano, svatko na svoj način i dandanas ljudi vode računa… Svatko ima pravo slaviti ono što hoće i ono što voli”, dodao je Čolić.



Njegove izjave nisu naišle na odobrenje na društvenim mrežama, gdje korisnici pišu da popularni pjevač ne govori istinu.

“Zdravko, izgubio si i ono malo kredibiliteta koji si imao. Živio si u najtolerantnijem gradu na svijetu, sad pričaš o tome kako nisi smio slaviti Božić”, “Božić se u mojoj obitelji slavio prije, za vrijeme socijalizma i nakon njega. To što ga neki nisu slavili, nije stvar zabrane. Zabrana slavljenja je izlika koja je nastala u 90-ima kad su iznenada otkrili vjeru”, “Što sam se ja kolača najela na Božićima i Bajramima u Jugoslaviji, a nikad me nisu uhvatili! Sad vidim da sam ja zapravo bila disident”, pišu komentatori.

Komentari