VIDEO Domagoj Vida s prijateljima uzgaja crne svinje: U životu moraš biti hrabar i moraš uvijek dati da bi ti se vratilo

ANTE CIZMIC Cropix

Dokumentarna serija Dulum zemlje koja se emitira na HRT-u, od 2. siječnja 2023. kreće s drugom sezonom. U prvoj epizodi odlaze u Slavoniju, na farmu četvorice prijatelja koji uzgajaju crne svinje.

Vida s prijateljima ima farmu
Riječ o farmi hrvatskog nogometnog reprezentativca Domagoja Vide i njegovih trojice prijatelja Luke Mandića te braće Dragana i Dimitrija Simonovića. Farma crne svinje nalazi se u Cretu Viljevskom, pored Donjeg Miholjca.

“U životu moraš biti hrabar i moraš uvijek dati da bi ti se vratilo. Ništa ti nitko neće pokloniti. Moraš uvijek težiti, raditi i biti hrabar, vjerovati u sebe”, rekao je Vida u traileru epizode.

Njih četvorica odrasli su u stanovima i nisu imali veze s poljoprivredom. No malo po malo izgradili su priču o uzgoju slavonske crne svinje.



“Vida je uvijek spreman pomoći”
Prije tri godine, Vidin prijatelj Dragan Simonović otkrio je kako je nastala farma. “Znamo se od osnovne škole. Razlika je par godina između nas svih. Zajedno smo odrasli, počeli zajedno igrati nogomet. Sve je krenulo u Miholjcu na igralištu”, rekao je Dragan Simonović u razgovoru za Gostiona.com.

Ispričao je kako su prije posljednje velike ekonomske krize svi bili bez posla, a na ideju su došli kad ih je Vida zvao u goste u Kijev, gdje je igrao za Dinamo. Rekao im je da nešto smisle i pokrenu, a da će ih on financijski pogurati za prvu ruku. Očekivao je da će dečki otvoriti kafić, a oni su umjesto toga krenuli u svinjogojstvo. Točnije, uzgoj crne slavonske svinje, koja je bila na rubu izumiranja.

Kako je tada rekao, Vida djeluje više kao financijska i marketinška potpora, ali pomaže u radu ljeti, između sezona, a vjerojatno će biti još i puno aktivniji kad ode u igračku mirovinu. “Oduvijek je bio pravi prijatelj, uvijek je spreman pomoći u svakom trenutku… Takav je otkad ga znam. Nije se apsolutno nimalo promijenio”, rekao je Simonović.

 

Komentari