VIDEO Hrvatsku će na ovogodišnjem Eurosongu predstavljati Let 3 s pjesmom “Mama ŠĆ”

Foto: Damir Škomrlj / Cropix

Osamnaest izvođača u subotu se predstavilo na Dori, izboru za hrvatsku pjesmu koja će na ovogodišnjem Eurosongu u Liverpoolu predstavljati našu zemlju. Pobjednik natjecanja je grupa Let 3 s pjesmom “Mama ŠĆ”.

Kroz natjecanje i spektakularni HRT-ov glazbeno-scenski show program vodili su nas sjajni voditelji Mirko Fodor, Mario Lipovšek Battifiaca i Marko Tolja.

Poznati rokerski sastav Let 3 izveo je pjesmu “Mama ŠČ!”. Skladbu potpisuju Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović.
Na nastupu su bili odjeveni u vojnim odorama, a na Dori su se pojavili, kako su kazali Prlja i Mrle, jer im je netko smjestio.



“Mi se jesmo trudili, ali nismo očekivali. Ajme što nas sad čeka”, izjavili su pobjednici Dore.

Pjesma je pobijedila zbrojem glasova stručnoga žirija te gledatelja i slušatelja Hrvatske radiotelevizije, a bila je prva i po glasovima žirija (104 boda) i po glasovima publike (174 boda), osvojila je ukupno 279 bodova. Prestižnu statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala Let 3 je na pozornici uručila prošlogodišnja pobjednica Dore Mia Dimšić.

“Tema je ratna, pjesma je antiratna, nastajala je prošlo ljeto dok sam u Splitu radio jednu predstavu. Došlo je do tog ratnog momenta da napravimo ratnu operu i ‘Mama ŠČ’ je jedna od pjesama iz ratne opere”, rekao je nedavno Mrle.

Posljednji put bili smo u finalu Eurosonga 2017. u Kijevu. I ove se godine Eurosong trebao održati u Kijevu, jer je ukrajinska grupa “Kalush Orchestra” pobijedila, no zbog tužnih i ružnih razloga idemo u Englesku čija je pjesma bila druga.

Prošlogodišnja pobjednica Mia Dimšić otvorila je ovogodišnju Doru sa svojom pjesmom “Guilty Pleasure” koja, nažalost, tada nije prošla u veliko finale Eurosonga.

 

Komentari