(VIDEO) OVO JEDNOSTAVNO MORATE ČUTI! Zna li naš ministar kako se zove kralj na čijoj je krunidbi bio?

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

Kako predsjednik Zoran Milanović nije mogao prisustovati krunidbi Charlesa III., kako se navodi, zbog kvara na službenom zrakoplovu, na krunidbu u London se zaputio ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Šef diplomacije se u London uputio redovnim komercijalnim letom, a u obraćanju medijima rekao je kako je predsjednik trebao otići na krunidbu i da bi kao predsjednik morao znati što su mu prioriteti.

“U Ustavu piše da predsjednik države predstavlja svoju državu u inozemstvu, a on to ne čini”, rekao je Grlić Radman i dodao da Milanović mora shvatiti što predsjednik države radi.

Ministar je dodao i da je uskočio kao MIlanovićeva zamjena kako bi se spasila reputacija države te da je odmah rezervirao avionske karte komercijalnim letom nakon što ga je nazvao premijer.



Dodao je da su na krunidbi bili “svi europski predsjednici” osim Milanovića, kao i da mu se na brzoj reakciji zahvalio i britanski veleposlanik u Hrvatskoj, “jer to njima puno znači”.

Krunidba kralja Charlesa III. je bila i odlična prigoda za bilateralne susrete i zastupanje nacionalnih interesa, rekao je ministar.

Kazao je da je u Londonu, između ostalih, razgovarao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, njemačkim predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom, predsjednicima Češke, Estonije, Latvije i Austrije te s vatikanskim državnim tajnikom Pietrom Parolinom.

Ipak, ono što je posebno privuklo pažnju bio je ministrov razgovor s novinarima koji je emitiran u RTL Danas, a na što se osvnruo i čelnik HSS-a, Krešo Beljak.

Naime, ministar je vrlo nespretno i netočno izgovorio ime kralja Charlesa III.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

“Nije ni Karlo! Nije ni ti Charles! Nije niti Dragutin! Nego je Njegovo Veličanstvo: Kralj ŠARLO III AKROBATA”, našalio se Beljak uz isječak u kojemu možete čuti kako je to ministar izgovorio ime britanskog kralja.

 

Komentari