Zahvaljujući TikTok videu obitelj je pronašla nestalog oca

Ilustracija: Pixabay

TikTok video koji je trebao potaknuti Indijce da u doba pandemije koronavirusa pomognu siromašnim sugrađanima rezultirao je neočekivanim ishodom pomogavši nestalom čovjeku da se ponovno spoji sa svojom obitelji, prenosi u četvrtak BBC.

R Venkateshwarlu, koji je bio nestao prije dvije godine, pojavio se u videu snimljenom 2000 kilometara od njegova doma u Telangani.

Prijatelj je odmah izvijestio obitelj koja se obratila policiji u sjevernoj državi Punjab.

“Rasplakao sam se kad sam ga vidio”, rekao je sin R Peddiraju BBC-u.



R Venkateshwarlu, koji loše čuje i teško govori, živio je u selu u južnoj državi Telangana. Ima ženu i petero djece, a radio je kao nadničar.

U travnju 2018. ušao je u kamion kako bi u susjednom selu potražio posao. “Zaspao je i vozač nije imao pojma da je u kamionu. To je shvatio nekoliko kilometara dalje i izbacio ga nasred ceste”, priča sin.

Sam na nepoznatom putu, Venkateshwarlu je ušao u drugi kamion nadajući se da će se vratiti kući. No, poslije nekoliko sati shvatio je da se kreće u suprotnom smjeru. Vozač ga je iskrcao u Ludhiani, velikom industrijskom gradu u Punjabu.

Peddiraju kaže da su ga pokušavali pronaći uz pomoć lokalne policije, ali to im nije polazilo za rukom.

Policajac objavljivao snimke humanitarnih djela

Otkako je Indija proglasila karantenu zbog koronavirusa, policijski zapovjednik u Punjabu Ajaib Singh hodao je ulicama Ludhiane i donirao hranu siromašnima i migrantskim radnicima.

Na svom TikTok kanalu, koji prati više od 800.000 ljudi, objavljivao je snimke humanitarnih djela tijekom koronavize.

U jednome koji je postavio u ožujku, Singh dijeli hranu ljudima koji žive pod vedrim nebom u Ludhiani.

Tisućama kilometara daleko u Telangani, Peddirajuov prijatelj vidio je snimku i prepoznao Venkateshwarlu te isto trena obavijestio članove obitelji.

Oni su stupili u kontakt s lokalnom policijom koja je potom našla Venkateshwarlua i organizirala videopoziv između sina i nestalog oca.

“Obojica smo se rasplakali kada smo se ugledali. Rekao je da dođem i da ga odvedem doma”, izjavio je sin BBC-u.

Komentari