ZAISTA IMPRESIVNO! Evo što je Macron poklonio kraljici Elizabeti povodom 70. godišnjice vladavine

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

Francuski predsjednik Emmanuel Macron darovao je britanskoj kraljici Elizabeti II. konja francuske Republikanske garde za njezinu 70. godišnjicu na tronu, objavila je Elizejska palača.

Sedmogodišnji pastuh Fabuleu de Maucour svojom elegancijom, skladnim držanjem i dobrim mentalitetom utjelovljuje francusko konjogojstvo, poručuju iz Elizejske palače.

Potječe sa sjeveroistoka Francuske, potomak je sportskih konja, a početkom svibnja prvi put je pratio Macrona niz Elizejske poljane.

Fabuleu je darovan zajedno sa sedlom francuske konjice, uzdom i sabljom. Još se ne zna kad će se kraljica, poznata ljubiteljica konja, susresti s njime, navodi dpa.Dar je primio lord Rupert de Mauley u dvorcu Windsor u ime Elizabete II., piše AFP.

Francuski predsjednik namjerava i nizom gesta proslaviti kraljičin jubilej. Ponovno je zapalio plamen Slavoluka pobjede u Parizu.

Posadit će se 70 bijelih bukva uz britanski memorijalni centar u spomen iskrcavanja u Normandiji, a neke javne zgrade na sjeveru Francuske bit će osvijetljene u bojama britanske zastave.

Komentari