Željko Milašinović: Za glazbu se živi, kad stanem na tu pozornicu i zapjevam ja sam sretan čovjek

Javnosti Željko Milašinović – 22-godišnji glazbenik s otoka Krka, nije nepoznat, pogotovo nakon njegovog singla ‘Lavina’ koji je dobio značajnu pažnju. No Željko uz glazbu također se bavi i s pisanjem te je već izdao dvije knjige, dok je i treća na putu.

Uz umjetnost Željko je i poduzetnik koji ima svoju liniju kozmetičkih proizvoda ‘ŽACstar’. Za redakciju Otvoreno.hr Željko je prihvatio govoriti o sebi svojoj karijeri i svojim planovima za budućnost.

Tko je Željko? 

Spisatelj, pjevač, ekonomist po struci. Privatno i poslovno jedna simpatična, vedra i zabavna osoba. Rođen u Požegi, odrastao u Lipiku, srednju završio u Daruvaru, a život me odveo na Krk. I mislim da mi tu nije kraj.



Glazba i pisanje, kako se je to dogodilo i možeš li pronaći zajedničku poveznicu koja veže ta dva kreativna izraza?

Prvo se dogodila glazba, jer ta ljubav traje od malih nogu, a onda i pisanje. Oboje volim, možda više favoriziram pjevanje. A zajednička poveznica je umjetnost jer se u obje kulture možeš izraziti slobodnim stilom. Da bude dovoljno dobro, a opet dovoljno ekstravagantno i da se ostavi jedan wow efekt.

Tvoj prvi singl je bio ‘Lavina’ – kakav je odjek bio kod publike?

Odjek je zaista bio Lavina. Reakcije su podijeljene. Ali bez ikakve plaćene promocije, nekog velikog marketinga, Lavina je dosegla 14.000 pregleda te je čak došla do jedne radio postaje u Australiji, što je za mene ogromna sreća.

Vidiš li sebe više kao glazbenika ili kao pisca?

Glazbenika u svakom slučaju. Jer Music is my life. Za glazbu se živi, kad stanem na tu pozornicu i zapjevam ja sam sretan čovjek. A i moji gledatelji budu sretni i veseli. Popije se koja čašica više i veliki mi je ponos to što u mjestima u kojima boravim, tamo gdje sam odrastao napunim jedan klub bolje od nekog još poznatijeg kolege. Meni osobno to jako puno znači.

Uskoro izlazi tvoja treća knjiga, možeš reći nešto više o tome?

Izlazi treća knjiga, koja je nastavak mog drugog romana. Za sada ne bih htio otkrivati previše, jer želim da to bude baš pravi boom za moje vjerne fanove. Samo ću reći da izlazi jako, jako brzo i da je glavni lik Tomo Parlov, bivši radijski voditelj. Mislim da bi se ljudima knjiga mogla svidjeti jer je zaista lako čitljiva, a tek kad vidite naslovnicu. To je onaj prvi boom.

Koji je tvoj sljedeći projekt?

Moj sljedeći projekt je nova pjesma koja nosi isti naziv kao roman. Na njoj se zaista vrijedno radi i mislim da će to biti najljepša tužna ljubavna priča ikada.

Zatim moj brand ŽACstar izdaje 4 proizvoda kozmetičke linije. Trenutno imamo dezinficijense u ponudi, a ovo što uskoro izlazi radio je vrijedan dvojac iz Čakovca i bit će pravo ludilo.

S obzirom na to kako je scena trenutno u teškoj situaciji zbog COVID pandemije jesi zabrinut za budućnost?

Nisam, jer ne može ova bolest trajati vječno. Iako puno ulažem u sve projekte, nadam se da će se sve isplatiti. Vijesti ne pratim jer ne vjerujem svemu što čujem. Za 2 – 3 godine virus se zaboravlja i dolazi opet nešto novo.

Možeš li navesti što te ističe od tvojih kolega, što je ono što te čini posebnim?

Prvo moj stav i ozbiljnost prema poslu, jer sam pokrenuo i posao kroz brand sa štandom sa suvenirima od lavande baš u Krku. Drugo, način stvaranja nečeg novog, inovativne ideje, te stil oblačenja. Smatram da nisi zanimljiv ako dođeš pjevati u nekoj običnoj majici s kojom ideš po kruh i mlijeko. To mora biti neobično, drugačije, a opet dovoljno lijepo i elegantno. Ono što me čini posebnim je samo jedno, a to je BITI SVOJ I BITI DRUGAČIJI OD DRUGIH.

Želiš li nešto reći za kraj a da te nismo pitali?

Želim se zahvaliti redakciji Otvoreno.hr na prekrasnom intervjuu. Mojoj obitelji, prijateljima, fanovima i poznanicima koji me prate jer bez njih ne bi bilo ni mene.

Zaista mogu reći da svoju karijeru gradim tihim vodama koje odjednom samo eksplodiraju i predstave nešto novo. I lijepo mi je raditi ovaj posao jer ga radim sa zadovoljstvom. Nikada neću odustati jer ja nisam kukavica. Padnem, ustanem, popravim krunu i idem dalje.

Komentari