Dalija Orešković prozvala Kolakušića: Ako je potrošio samo 12 kuna, tko mu je platio štandove?

N1

Predsjednička kandidatkinja Dalija Orešković za N1 televiziju je komentirala kampanju za predsjedničke izbore. Posebno se osvrnula na financijsko izvješće Mislava Kolakušića.

Naime, Kolakušić je Državnom izbornom povjerenstvu predao financijsko izvješće u kojem stoji da je na dosadašnju kampanju potrošio 12 kuna.

Pogledajte koliko su potrošili drugi kandidati

Evo koliko kandidati kažu da su potrošili na kampanju“Nije na meni da to prosuđujem. Moja kampanja će biti vrlo skromna, I inače je moja teza u životu da se pokriješ koliko si dug”, rekla je Orešković.

Istaknula je da i najskromnija kampanja ima neke troškove koje nije moguće izbjeći.

“Imala sam dva štanda za prikupljanje potpisa. Bez obzira na to je li štand vaš ili iznajmljen, samo mjesto, odnosno pravo da koristite javnu površinu, plaća se lokalnoj jedinici samouprave.”

Otkrila je i koliko su koštali njeni štandovi.

“Potpise sam skupljala na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, a štand Mislava Kolakušića bio je do mog. Za mene je cijena bila 1200 kuna, i ne znam kako je za njega cijena mogla uopće ne postojati, osim ako uopće nije imao odobrenje i dozvolu da se tamo zatekne, što pak opet mnogo govori o njemu”, rekla je Dalija Orešković za N1.

Podsjetimo, Dalija Orešković je prikupila 12 tisuća potpisa za kandidaturu na predsjedničkim izborima.

Orešković kasnila na predaju kandidature, u DIP-u potom ispunjavala dodatni formular

Komentari