HDZ za Kolindu Grabar-Kitarović prikupio manje potpisa nego očekivano, posebno u Zagrebu i u Lici

Cropix

Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović predat će utorak u podne Državnom izbornom povjerenstvu između 210 i 250.000 potpisa Državnom izbornom povjerenstvu. Pojedine županijske organizacije podbacile su u prikupljanju potpisa, posebno zagrebačka i ličko-senjska, doznaje Večernji list.

Podsjetimo, portal Otvoreno dobio je informacije o sjednici GO HDZ-a Grada Zagreba na kojem se raspravljalo o slabom prikupljanju potpisa za kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović. Predsjednik Gradske organizacije Andrija Mikulić tada se žalio da je do 25. studenog prikupljeno tek 7000 potpisa.

EKSKLUZIVNO Na sjednici Zagrebačkog HDZ-a prosvjedi zbog izbacivanja osmorke, loše se prikupljaju potpisi za Kolindu Grabar-Kitarović



Iako su u HDZ-u prvo pucali na 330.000 potpisa, koliko su za Kolindu Grabar-Kitarović prikupili prije pet godina, naknadno su tu brojku smanjili na 230.000 potpisa i po toj brojci su podijelili kvote svim županijskim organizacijama i zagrebačkom HDZ-u.

Dojam pojedinih zagrebačkih HDZ-ovaca već je tada bio da se predsjednička kampanja u toj organizaciji odrađuje s figom u džepu i preko volje.

S druge strane, HDZ Ličko-senjske županije, nekadašnje utvrde HDZ-a koji vodi Marijan Kustić, predao je tek 4500 potpisa iako je kvota bila oko 9000 potpisa.

Podbačaj u Lici i ne čudi jer Marijan Kustić ni ne živi u toj županiji nego u Zagrebu, a HDZ je nakon izbacivanja Darka Milinovića, dugogodišnjeg vladara te županije, i na lokalnim izborima ostvario znatno lošiji rezultat nego inače.

U HDZ-u je bila ideja da se prikupljanje potpisa prekine nakon tri dana, ali nisu uspjeli prikupiti impresivan broj potpisa, piše Večernji list.

 

Komentari